Ze zasedání Republikové rady (květen 2024)

Republiková rada ČRS se sešla na svém pravidelném zasedání dne 2. května 2024. Klíčovým tématem bylo zajištění národního kola Zlaté udice, Letního tábora mládeže ČRS a setkání mládeže, realizace rekonstrukce rekreačního střediska ČRS Štědronín, kontroly RDR, příprava XX. Republikového sněmu ČRS a projednání aktuálních oblastí k RIS.

Předseda Odboru mládeže Republikové rady ČRS p. Marek přednesl informace k akcím v roce 2024. Národní kolo soutěže Zlatá udice proběhne ve dnech 21.-23. 6. v Nepomuku, pořadatelem je tento rok Západočeský ÚS. Rovněž p. Marek informoval o přípravách na Letní tábor mládeže ČRS, který se uskuteční 28. 7. – 10. 8. ve Smetanově Lhotě. O tábor je enormní zájem, všechna místa jsou již obsazena. V termínu 30. 8. – 1. 9. proběhne setkání mládeže ČRS v Příbrami, přičemž pořadatelem je Středočeský ÚS. V termínu 23.-25. 8. proběhne 3. ročník mezinárodního kola soutěže Zlatá udice/Zlatý blyskáč, která probíhá ve spolupráci se SRZ („Slovenský rybársky zväz“). Organizátorem letošního ročníku je ČRS, soutěž se uskuteční ve Vodňanech. Nadále také pokračuje spolupráce s ostatními zájmovými svazy, proběhne setkání vedoucích mládeže ČRS a SRZ a další regionální akce.

Předseda ČRS Dr. Mach a jednatel ČRS Dr. Heimlich podali informaci o realizaci rekonstrukce rekreačního střediska ČRS Štědronín. K zahájení prací na rekonstrukci dojde v nejbližším možném termínu.

Předseda Republikové dozorčí rady Dr. Křenek seznámil členy Republikové rady ČRS s proběhlými kontrolami. Provedeny byly kontroly hospodaření na revírech Republikové rady ČRS za rok 2023 a neohlášená kontrola pokladní hotovosti. Provedenými kontrolami nebyly zjištěny závady ani nedostatky.

Předseda ČRS Dr. Mach a jednatel ČRS Dr. Heimlich dále informovali o přípravě XX. Republikové sněmu ČRS, který proběhne dne 21. 9. 2024, rezervovány jsou konferenční prostory Floret v Průhonicích. V současné době probíhají standardní přípravy na tuto akci.

Manažer RIS Bc. Kočica seznámil Radu ČRS s aktuálním stavem projektu. Informoval, že o půlnoci 1. 5. 2024 proběhl automatický převod členů s nezaplacenou známkou do nečlenů, žádné problémy s převodem nebyly evidovány. Součástí nasazené verze byly i další úpravy interních funkcionalit, například úpravy denních závěrek a přehledů transakcí. Z pohledu systému RIS je aktuálně evidováno 288 500 členů, počet uhrazených známek na rok 2024 v řádném termínu je k 30. 4. 2024 cca 237 tisíc členů.

Garant sportovní činnosti Republikové rady ČRS Dr. Bílý podal informaci ze 45. kongresu C.I.P.S, který se konal v JAR. V rámci kongresu proběhla zasedání všech tří sportovních federací: FIPS-Mer (mořský rybolov), FIPSed (sladkovodní rybolov) a FIPS-Mouche (umělá muška). Projednala se současná situace, přijetí nových členů a plány do budoucna. V rámci zasedání FIPS-Mouche proběhla volba 1. viceprezidenta, kterým byl zvolen Cato Vivelid Nilssen z Norska.

Další zasedání Republikové rady ČRS se bude konat 6. června 2024

Převzato: Za ČRS Lukáš Mareš