Ze zasedání Republikové rady (leden 2024)

Republiková rada ČRS se sešla na svém prvním letošním řádném zasedání dne 11. ledna. Na programu byly zejména následující body – plány práce odborů a komisí Republikové rady ČRS, příprava XX. Republikového sněmu ČRS, projednání aktuálních oblastí k RIS.

Předseda ČRS Dr. Mach na úvod přivítal členy Republikové rady ČRS a popřál mnoho úspěchů do nového roku 2024.

Jednatel ČRS Dr. Heimlich informoval o předložených plánech práce ekonomické komise, hospodářského odboru, odboru čistoty vod a životního prostředí, odboru mládeže a sportovních odborů. Právní komise a komise pro výběrová řízení se bude scházet dle aktuálních potřeb Republikové rady ČRS. Republiková rada ČRS neměla k plánům práce odborů a komisí připomínky a vzala je na vědomí.

Předseda Republikové dozorčí rady Dr. Křenek informoval členy Republikové rady ČRS o činnosti Republikové dozorčí rady. Předseda ČRS Dr. Mach poděkoval předsedovi a členům RDR za spolupráci v uplynulém roce.

Předseda ČRS Dr. Mach informoval o zahájení příprav XX. Republikového sněmu ČRS. Předběžný termín byl stanoven na 21. 9. 2024 a na tento termín byly také zarezervovány konferenční prostory Floret v Průhonicích.

Jednatel ČRS Dr. Heimlich a manažer RIS Bc. Kočica informovali členy Republikové rady ČRS o aktuálním stavu RIS. Z důvodu vyjasnění výpadku RIS dne 6. 1. 2024 byli na jednání přizváni zástupci dodavatele systému společnosti Asseco CE. Byly vyjasněny důvody výpadku a představena opatření proti opakování se situace. Pravidelné odstávky systému jsou primárně plánovány na každý čtvrtek v čase 20:00-22:00.

Republiková rada ČRS také schválila pokračování podpory ze strany společnosti Equica, respektive pana Matěje Valy, která zajišťuje projektový dozor. Na financování uvedené podpory se bude účastnit 6 územních svazů s tím, že část za Středočeský územní svaz uhradí Republiková rada ČRS. Podpora ze strany společnosti Equica bude v plné míře poskytována všem územním svazům a místním organizacím ČRS. Předseda Středočeského územního svazu p. Hýbner požádal předsedu ČRS Dr. Macha o účast na zasedání výboru Středočeského územního svazu s cílem vysvětlit podrobně všechny souvislosti podpory projektového dozoru, jeho financování a doplnit všechny potřebné relevantní informace. Předseda ČRS Dr. Mach, společně se zaměstnanci sekretariátu Rady ČRS, svou účast na zasedání výboru Středočeského územního svazu odsouhlasili.

Jednatel ČRS Dr. Heimlich a předseda ČRS Dr. Mach informovali o výstavě For Fishing 2024, která se uskuteční v termínu 22.-25. 2. 2024 na výstavišti PVA EXPO Letňany. Dále pozvali členy Republikové rady ČRS na předávání ocenění nejlepším sportovcům ČRS, které se uskuteční tradičně v rámci této výstavy v sobotu 24. 2. 2024 od 10:30 hod za účasti významných hostů.

Na návrh místopředsedy ČRS Ing. Korandy se Republiková rada ČRS zabývala zveřejňováním zápisu z jednání Republikové rady ČRS, respektive jeho poskytováním místním organizacím. Panovala obecná shoda na umožnění přístupu místním organizacím k zápisu z jednání Republikové rady ČRS, na příštím zasedání bude představen návrh způsobu realizace.

Příští zasedání Republikové rady ČRS se bude konat 8. února 2024.

Převzato: Za ČRS Lukáš Mareš