Ohlédnutí za výstavou Natura Viva 2023

V neděli 28. května se v Lysé nad Labem uzavřely brány 28. ročníku mezinárodní výstavy myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě Natura Viva. Stejně jako každý rok se expozice těšily velkému zájmu nejen ze strany profesionálů, ale i široké veřejnosti. Výstavy se v letošním roce zúčastnilo na 120 vystavovatelů aktivních v oblasti myslivosti, rybářství, včelařství, chovatelství a péče o krajinu.

Expozice Českého rybářského svazu již tradičně nabídla účastníkům laserovou střelnici na kormorána i elektronický simulátor zdolávání trofejního úlovku. Obě tyto atrakce dělají radost nejen dětem, ale i dospělým návštěvníkům. Nechyběla ani nabídka výukových a propagačních předmětů a zbrusu nové akvárium s ukázkou života pod vodou.

PHOTO 2023 05 27 10 53 18O expozici ČRS je tradičně ze strany návštěvníků velký zájem

PHOTO 2023 05 27 10 56 48Střelnice na kormorána má úspěch zejména u dětí

Předseda ČRS Karel Mach promluvil jak na oficiálním zahájení výstavy, tak se zúčastnil natáčeni pro pořad Snídaně s Novou. V průběhu výstavy byla také hojně využívána možnost nechat se zvěčnit naším karikaturistou, který na počkání zhotovil portréty s rybářskými, ale i dalšími motivy. Pracovníci ČRS v průběhu výstavy intenzivně komunikovali s veřejností, odpovídali na celou řadu otázek, zejména v oblasti pravidel rybolovu a jak s rybařením vůbec začít.

PHOTO 2023 05 25 10 12 59Předseda ČRS Karel Mach promluvil na oficiálním zahájení výstavy

PHOTO 2023 05 25 07 35 53Natáčení pořadu Snídaně s Novou s předsedou ČRS Karlem Machem v naší expozici

V sobotu proběhlo na pódiu také slavnostní vyhlášení elektronické soutěže Příroda kolem nás“, kterou zorganizovalo Střední odborné učiliště včelařské v Nasavrkách. Akce byla určena pro všechny milovníky včelaření, rybaření, myslivosti i zahrádkaření ve věku od 10 do 16 let. Partneři soutěže byly Český rybářský svaz, Českomoravská myslivecká jednota, Český svaz včelařů a Český zahrádkářský svaz, jejichž zástupci předali nejlepším mladým řešitelům věcné ceny.

PHOTO 2023 05 27 12 54 30Sobotní vyhlášení nejlepších řešitelů soutěže „Příroda kolem nás“ – ceny za ČRS předává Petra Hnízdilová z oddělení sportu a mládeže Rady ČRS

PHOTO 2023 05 27 10 53 18 2Na letošní výstavě mělo také premiéru zbrusu nové akvárium s živými rybami našich vod

Z pohledu Českého rybářského svazu je výstava velmi důležitá i v tom, že zde dochází k intenzivní komunikaci s politickou reprezentací v neformální atmosféře zázemí naší expozice. Český rybářský svaz se chová striktně apoliticky a dobré vztahy se zástupci napříč celou státní správou jsou pro ČRS prioritní. ČRS v průběhu výstavy přivítal mimo jiné místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Věru Kovářovou, předsedu nejsilnější opoziční strany Andreje Babiše, členy Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, náměstka Ministra zemědělství Radka Lanče a řadu dalších poslanců a zástupců ministerstev, se kterými dlouhodobě Český rybářský svaz spolupracuje.

PHOTO 2023 05 25 18 32 02Zástupci politické reprezentace a státní správy na neformálním jednání na stánku ČRS 

PHOTO 2023 05 25 18 32 02 1Jednání se zástupci politické reprezentace pomáhají udržovat dobré vztahy napříč státní správou

Pokud jste letošní výstavu Natura Viva nestihli navštívit a nechcete čekat na příští rok, přijměte naše pozvání na 49. mezinárodní agrosalon Země živitelka, který startuje 24. srpna, budeme se na Vás těšit na výstavišti v Českých Budějovicích.

Petrův zdar!

Převzato : Za ČRS Lukáš Mareš