První povolenka pro děti zdarma i v roce 2023

I v roce 2023 pokračuje akce první povolenka pro děti do 15 let zdarma. Společně s novou sezónou většina rybářů řeší nákup povolenky. Pokud Vaše děti dospěly do věku, kdy zvažujete, zda by je sportovní rybolov mohl také zaujmout, možná Vás bude zajímat akce První povolenka pro děti zdarma.

obrazek

V roce 2023 se do této akce zapojily Územní svaz města PrahyZápadočeskýVýchodočeský a Severočeský územní svaz. Princip je jednoduchý.

Podmínkou je členství dítěte v Českém rybářském svazu (dále jen ČRS). Pro tuto akci není podstatné, zda je dítě členem ČRS delší dobu – některým dětem platili rodiče členství, aniž by děti měly vlastní povolenku. Jedinou a hlavní podmínkou je, že se musí jednat opravdu o první povolenku k rybolovu, kterou dítě ve věku od 6 do 15 let obdrželo. Stejně tak není podstatné, zda a jak dlouho chodí dítě do rybářského kroužku. Na systému v jednotlivých místních organizacích se nic nemění, vše probíhá podle dosavadní praxe MO ČRS, výsledkem však je, že jakmile dítě splní podmínky pro výdej povolenky (členství a předložení platného rybářského lístku), obdrží územní povolenku ve své místní organizaci zdarma (Západočeský územní svaz a Územní svaz města Prahy dávají navíc možnost mimopstruhové nebo pstruhové povolenky celosvazové, kdy se uhradí pouze rozdíl cen obou povolenek). Samozřejmě to musí být první povolenka v životě, získaná v rámci územních svazů, které se do akce zapojily.

Po splnění všech podmínek pro získání první povolenky má dítě možnost získat také další bonusy (tyto benefity platí pro všechny děti s první povolenkou v životě získanou v roce 2023):

 za poloviční cenu (tedy 345 Kč) knihu Rybářství a rybolov. Stačí vyplnit a odeslat objednávku prostřednictvím www.rybsvaz.cz a přiložit kopii (sken nebo foto) obou stran členské legitimace a první povolenky získané zdarma.

 

kniha
– za poloviční cenu  (tedy 540 Kč) předplatné časopisu Rybářství na jeden rok. Předplatné časopisu je nutno objednat prostřednictvím www.rybsvaz.cz . Za celkem 540 Kč tak je možné získat více než 1200 stran poutavého čtení z českého i zahraničního prostředí.

 

RY01 obalka1