Poslanecká sněmovna: první zasedání podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství

V úterý 8. března se konalo první zasedání skupiny Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny, která má (mimo jiné) v gesci oblast rybářství. Za Český rybářský svaz se jednání zúčastnil předseda ČRS dr. Karel Mach a jednatel dr. Roman Heimlich.

Pro činnost Českého rybářského svazu je Zemědělský výbor a jeho podvýbory klíčový zejména v oblasti legislativy a jejích případných úprav. ČRS dlouhodobě udržuje nadstandardní vztahy s jeho členy a je významným připomínkovým místem v legislativním procesu.

Toto úvodní zasedání bylo iniciační, předseda ČRS dr. Mach na něm představil členům činnost Českého rybářského svazu a problémy, kterým musí aktuálně čelit – zejména problémy s rybožravými predátory (kormorán, vydra, volavka atd.) a dlouhodobé problémy s nedostatkem i kvalitou vody, které nepříznivě ovlivňují zejména reofilní druhy ryb a jejich schopnost se ve volné přírodě přirozeně rozmnožovat.

Věříme, že budoucí intenzivní spolupráce se zástupci Zemědělského výboru PSP ČR bude i nadále přínosem pro naše revíry i rybářskou veřejnost.

Petrův zdar!

c44a4a89 bd03 4479 98b4 b86821838275 new