Aktualizace: pravidla pro pořádání závodů

Vláda ČR na svém mimořádném jednání v pondělí 12. října 2020 schválila další balík krizových opatření, kterými reaguje na nepříznivý vývoj epidemické situace a rostoucí počet nakažených nemocí covid-19.

S ohledem na Usnesení vlády České republiky ze dne 12. října 2020 č. 1021 o přijetí krizového opatření vám sdělujeme, že:

  • místní rybářské závody, pořádané organizačními jednotkami Svazu, které nejsou součástí Republikovou radou ČRS schváleného termínovaného kalendáře závodů jednotlivých odborů RT a LRU, se mohou konat za předpokladu maximálního počtu 6 osob ve vnitřních prostorech staveb i ve vnějších prostorech, za předpokladu dodržení všech dalších opatřeních, která byla vydána.

Opětovně pořadatelům místních rybářských závodů doporučujeme v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemické situace a rostoucím počet nakažených nemocí covid-19, aby upustili od pořádání těchto závodů.

„Dovolím si apelovat na všechny rybáře, aby dodržovali pravidla a opatření, platná v nouzovém stavu, který v tuto dobu v ČR nadále trvá. Podmínky pro výkon rybářského práva (lov ryb) nám byl i v této nelehké době ponechán v plném rozsahu, podmínkou je ale důsledné dodržování platných opatření. Važme si možnosti trávit čas na březích rybníků a řek i v tomto období a neriskujme, že nedodržování pravidel povede k omezení i v této oblasti. Petrův zdar!“   Karel Mach, předseda ČRS

Převzato: Tomáš Kočica – Rada ČRS